Dykarcertifikat, check!

Tidig morgon idag igen, vår sista dag på dykarcertifaktsutbildningen. 

Precis som igår hoppade vi trötta och förväntansfulla på en båt som tog oss ut till första dykarstället.

Första dyket gick vi ner till 18 meter, det djupaste vi får gå på den här utbildningen. Vi var nere i vattnet i nästan en timme, tränade på massa olika saker och gjorde olika övningar, bland annat hur man ska gå upp mot ytan vid nödsituation. Det var kul! Därefter tinade vi upp oss på båten, drack te och åt frukt. Trots att det är 27 grader i vattnet och vi har våtdräkter på oss (Alice har till och med dubbla) så fryser man jättemycket. Kissinödig blir man också, haha. 
Därefter började vi göra iordning för det andra och sista dyket innan vi blev certifierade. 

Sista dyket var nog det allra roligaste! Vi gjorde tre övningar på 14 meters djup och när vi var klara med dem så lekte vi bara runt i vattnet. Vi gjorde volter, pyramider och simmade bland alla koraller och fiskar. Sån frihetskänsla! 

När vi kom upp ur vattnet igen var vår instruktör och lärare Tom jättenöjd med oss, kändes bra! Och såhär glada var vårt dykargäng efter att ha allt färdigt!


Det har verkligen varit en upplevelse att lära sig dyka. Det är mycket att tänka på hela tiden för att inget ska gå fel, för då kan det gå illa. Lite läskigt men sjukt häftigt och härligt på samma gång. Vi är så nöjda med beslutet om att göra det här och det är nog inte sista gången vi kommer dyka i våra liv (eller på den här resan). Ikväll ska vi fira detta rejält!

På återseende!